40 училища ще се състезават в „Ученическа купа Варна“

MadeInVarna
40 училища ще се състезават в „Ученическа купа Варна“

Отбори от 40 учебни заведения – 11 гимназии, 8 средни и 21 основни училища, ще премерят сили в състезанията, част от „Ученическа купа Варна“. Надпреварите ще бъдат в 7 вида спорт – тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, волейбол, шахмат, народна топка, плажен волейбол, във възрастови групи от 1 до 12 клас за момчета и момичета.

 

На 22.02 от 9 ч. в Юнашкия салон започва състезанието по тенис на маса за 8-12 клас, а на следващият ден сили ще премерят малките ученици във възрастовата група 2-7 клас за момчета и момичета. През почивните дни ще се проведат и мачове по волейбол за 11-12 клас и 5-7 клас, съответно в залата на Първа ЕГ и СУ „Елин Пелин“.

 

Футболният турнир и състезанията по лека атлетика ще се проведат през месец март. За отборите, класирали се на първите три места, са предвидени предметни награди, осигурени от дирекция „Спорт“ към Община Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Дискусия на тема „Социални услуги - реформа, възможности и предизвикателства“ се проведе в Община Варна

Дискусия на тема „Социални услуги – реформа, възможности и предизвикателства“ се проведе днес в Община Варна. Организатор на събитието е дирекция „Социални дейности“, а поводът – Световният ден на социалната справедливост, който се отбелязва на 20-ти февруари. Форумът бе открит от Коста Базитов, зам.-кмет, а в диалога се включиха представители на социални […]