400 деца участваха в турнир по плуване 

MadeInVarna
400 деца участваха в турнир по плуване 

Близо 400 деца от 24 училища във Варна участваха в десетото издание на Общинския ученически турнир по плуване, съобщиха от дирекция “Спорт” към Община Варна. Състезанието се проведе на басейн „Юлиян Русев“ в плувен комплекс “Приморски”.

Дисциплините за участие бяха 50 м. бруст, 50 м. гръб, 50 м. бътерфлай, 50 м. св. стил и 5х50 м. смесена щафета. Участваха 4 възрастови групи – II-IV, VI-VII, VII-VIII и IX-XI клас – момчета и момичета. Съгласно наредбата за участие всяко училище можеше да участва с неограничен брой състезатели, но всеки от тях има право да участва в до две индивидуални дисциплини и смесена щафета в състав от три момчета и две момичета. За победителите бяха осигурени награди. 

Класирането еследното:

II-IV клас:
1.  СУ „Гео Милев“ с 299 точки

2.  СУ „Найден Геров“ с 284 т.

3.  СУЕО „Ал. С. Пушкин“ с 275,5 т.

V-VI клас:

1.  ОУ „П. Р. Славейков“ с279 т.

2. ОУ „Кирил и Методий“

3.  СУ „Св.Климент Охридски“

VII-VIII клас:

1. Първа езикова гимназия с 242 т.

2. СУЕО „Ал.С. Пушкин“

3. СУ „Св.Климент Охридски“

IX-XI клас:

1. Първа езикова гимназия – 398,5 т.

2. ВТГ „Г. С.Раковски“

3. СУЕО „Ал.С. Пушкин“


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 200 фена на "Спартак" присъстваха на първата тренировка за сезона

Футболистите на Спартак (Варна) излязоха за първа тренировка на клубния стадион през новия сезон, водени от старши треньора Васил Петров. Първото занимание на “соколите” започна точно в 19:18ч., годината на създаване на клуба. По стара българска традиция отборът бе изведен с ритуално подливане на вода за успех. Бе разчупена и […]