Созопол отбеляза 143-тата годишнина от своето Освобождение

MadeInVarna
Созопол отбеляза 143-тата годишнина от своето Освобождение
Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от Кмета на община Созопол Тихомир Янакиев, Председателя на Общински съвет Георги Пинелов, Общинска администрация, Общински съвет, Генерално консулство на Руската федерация, Почетния консул на Руската федерация Тонко Фотев, Пункт за базиране Бургас, политическите партии, неправителствените организации, СУ “Св. Св. Кирил и Методий” и граждани.
След словото си, кметът Янакиев представи две предложения на Общинска администрация, които съвсем скоро предстои да бъдат реализирани. Единият от макетите, които той показа представлява новата визия на паметника Лермонтов – кръст, в който ще бъде вградена паметната плоча, а другият – чешма, която ще се изгради до Паметника на подводничарите с финансовата подкрепа на ЛукОйл България.
Творбите са на Иван Бахчеванов, а желание за дарение на финансови средства за паметника вече са заявили редица граждани и организации.
С едноминутно мълчание и падане на колене пред паметната плоча на ген. Лермонтов, бе почетена паметта на загиналите за свободата на Созопол и цяла България.

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започна имунизирането с ваксината на Oxford University/AstraZeneca срещу COVID-19

Първите дози бяха поставени преди минути в УМБАЛСМ “Пирогов”. Вчера в България пристигна първата пратка от 28 800 дози от този препарат. Ще бъдат имунизирани и представители на Централната избирателна комисия, с което се поставя началото на третата фаза от ваксинацията в България. Изборната администрация е в тази фаза на […]