43 000 метра гирлянди грейват за Коледа във Варна

MadeInVarna
43 000 метра гирлянди грейват за Коледа във Варна

Започна поставянето на коледната украса във Варна. И тази година тя ще бъде попълнена с нови елементи – сфера с разноцветни светлини ще грее в пространството между сцена „Филиал“ и сградата на Държавния архив, а на площад „Свят“ край хотел “Черно море” ще има нова елха, съобщиха от общинската дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване”.

 

По традиция на пл. “Независимост” отново ще бъдат поставени фигурата на Дядо Коледа, както и влакчето с подаръци. Общо над 600 тематични елемента – свещи, елхички, снежинки, звездички, камбанки и 43 000 метра светещи гирлянди ще грейнат в морската столица в навечерието на коледните празници. Те ще бъдат разположени по булевардите „Мария Луиза“, „Христо Ботев“,  „Осми Приморски полк“, „Цар Освободител“, улиците „Пирин“ и част от „Ген. Колев“ – от „Чаталджа“ до „Царевец”, на автогарата и жп гарата, по Аспаруховия мост, както и в районите.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Избират с анкета имена на новородените камерунски козлета в зоопарка

Анкета сред приятелите на варненския зоопарк ще определи имената на камерунските козлета, родени на 3-ти ноември. Желаещите да се включат в инициативата могат да изпращат своите предложения в коментар на Фейсбук страницата на зоологическата градина. Идеите ще се събират през следващите две седмици, съобщават от зоокъта. С 80 бебета са се […]