Морско училище и Военният институт в Киев обсъдиха стъпки за сътрудничество

MadeInVarna
Морско училище и Военният институт в Киев обсъдиха стъпки за сътрудничество

Представители на ръководствата на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Военния институт по телекомуникации и информационни технологии (MITIT) „Героите на Крути“ в гр. Киев, Украйна, обсъдиха възможности за сътрудничество по време на видеоконферентна връзка на 27 октомври 2021 г.
Заместник-началникът на MITIT по учебната дейност – полковник Олексий Силко, изнесе презентация за Института. От страна на Морско училище заместник-началникът по учебната част – капитан I  ранг доц. д-р Николай Великов, запозна украинските представители с  българското висше военно учебно заведение.
Беше констатирано сходство в предназначението и подготовката на специалисти в областта на комуникациите и информационните технологии. Една от потенциалните области за сътрудничество между двете висши учебни заведения е подготовката на специалисти по киберсигурност и киберзащита.
Като първа стъпка от украинска страна беше предложено наши експерти да участват в международна онлайн конференция, която се организира от MITIT в края на следващия месец. Предложението от българска страна беше да се организират посещения в гр. Варна и в гр. Киев – за по-добро запознаване на място с конкретните направления за сътрудничество и съвместна работа. От Представителството на НАТО в Киев беше изразена готовност за финансиране на тези посещения в рамките на програмата на НАТО DEEP.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Одобриха промяна в състава на директорския борд на „Градски транспорт“

Промяна в състава на Съвета на директорите на „Градски транспорт“ одобри на днешното си заседание Общинският съвет във Варна. Съветниците  дадоха съгласието си членовете на директорския борд да бъдат увеличени от трима на петима души. Предложението беше направено от председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов в изпълнение на изискванията на […]