Ангел Джамбазки: Държавно организираната антибългарска истерия в РС Македония трябва да спре

MadeInVarna
Ангел Джамбазки: Държавно организираната антибългарска истерия в РС Македония трябва да спре

Държавно организираната антибългарска  истерия трябва да спре. РС Македония трябва да влезе в ЕС и да паднат изкуствените граници народа от двете страни на границата.
Това каза в предаването „Свободна зона“ по ТВ Европа евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.
Интересно е да се отбележи къде се намира град Щип – в източната част на РС Македония. Винаги е бил крепост на българската кауза и движение. В щипската махала Ново село са родени Тодор Александров и Иван Михайлов. В Щип са погребани редица български офицери. Все още има действащо голямо училище, построено от ВМРО, където е преподавал Дамян Груев. Няма изненада, че населението и кметът на Щип повдигат тази идея.
Да не говорим, че диалектът, който се говори в Източна Македония, е неразличим от някои диалекти сега в Югозападна България. Аз не бих преписал тази заслуга на ВМРО или която и да била политическа партия. Просто разумните хора в Македония и тези, които знаят своите корени, търсят начини на сближаване на фона на деструктивната политическа линия, която се води от правителството, президента и лидер на опозицията, каза Ангел Джамбазки.
На въпрос към Джамбазки дали ВМРО одобрява идеята за изучаване на български език в Щип, той отговори:
Ние от ВМРО години наред, през Македонския научен институт, подпомагаме провеждането на курсове на български език, които се провеждат в Скопие, в Българския културен център. Курсове за всички, които желая да знаят книжовната форма и които искат да кандидатстват за студенти в България, обясни той.
Припомням, че благодарение на народните представители от ВМРО в този парламент
Знаете, че тези хора се интересуват от инженерните специалности и медицина, защото това образование е на високо ниво в България. Тези членове на МНИ, които провеждат курсовете, няма проблем да правят уроците и в Щип, заяви евродепутатът.
Темелите на коминтерновския македонизъм нееднократно са се заявявали като българския си произход, а после са с отмятали по различни причини. Като започнем с Кръсте Мисирков – погребан в София, няколко пъти сменя своето етническо самоопределение и умира като български учител в София. Лазар Колишев, Ченто и т.н. Всички тези са просили за милостта на българския цар и са се декларирали като българи. Тук спор няма, ясен е произходът на този език. В днешно време, заради коминтерновската окупация в Македония и България, я има тази политическа македонска нация, категоричен е Джамбазки.
Това е така, защото българското правителство още от началото на миналия век развива грешната тактика, че българската позиция по темата Македония няма нужда от реклама, защото е вярната. Това е дълбоко погрешна тактика, защото когато една политика се рекламира, тя печели поддръжници. Понастоящем в Брюксел има големи 4 фирми, които плащат за статии, в които рекламират московската теза за македонизма, сподели заместник-председателят на ВМРО.
Българската комунистическа партия не само, че не защити навремето българския национален интерес, но щеше и да хариза Пиринска Македония на Тито. Тогава тяхната пропаганда е немислима. Тогава югославяните успяха да превземат и до голяма степен отделните поделения на македонските патриотични организации в САЩ и Канада.
Миграцията в Австралия е тотално македонизирана, там се стига до голяма перверзия – играят Александровско оро – не знам дали сте го виждал, пуснете го на Вашите зрители, за да се посмеете. 50 години тази кауза  беше предадена, категорично заяви евродепутатът.
Замисълът по отношение на РС Македония е да спре антибългарската реторика и истерия, която не е спирала от сръбската окупация насам, с изключение на две прекъсвания – между 1915 и 1918 г. и 1941 и 1945 г. Държавно организираната антибългарска истерия трябва да спре. РС Македония трябва да влезе в ЕС и да паднат изкуствените граници между двата братски народа, завърши Джамбазки.

Следваща Новина

Каракачанов и американският му колега с висока оценка за военното сътрудничество

Министър на отбраната на България Красимир Каракачанов и секретарят по отбраната на САЩ Лойд Джеймс Остин III дадоха висока оценка на развитието на военното двустранно сътрудничество. Това съобщиха от МО. В своето поздравително писмо до секретаря Лойд Джеймс Остин III министър Каракачанов отбеляза, че дълготрайното развитие и задълбочаване на сътрудничеството […]