АПИ ще извърши ремонт на фуга на Аспаруховия мост

MadeInVarna
АПИ ще извърши ремонт на фуга на Аспаруховия мост

Агенция “Пътна инфраструктура” ще извърши ремонт на стара дефектирала фуга на Аспаруховия мост. За целта движението в посока Варна – в малък участък от моста, ще бъде ограничено утре – 09.09. 2020 г.,от 13 ч. до 16 ч., съобщиха от АПИ. По време на ремонтните дейности движението ще се извършва двупосочно в платното за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация.

 

Дефектиралата фуга е на 9-то съоръжение, където не е извършван ремонт от построяването на моста – преди повече от 40 години. От Агенция „Пътна инфраструктура“ правят това уточнение по повод твърдения в социалните медии, че отново ще се ремонтира частта, обновена в периода 2016-2020 г.

 

Аспаруховият мост е в експлоатация от 1976 г. и се състои общо от 11 съоръжения. Основна връзка е на район „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. През 2016 г. започна поетапното обновяване на моста и досега са ремонтирани съоръжения 1, 2, 3, 4 е 5. През юни т. г. завършиха строителните работи на съоръжение 6, уточняват от АПИ.

Следваща Новина

54 са свободните места в детските ясли през септември

54  места за целодневен прием са обявени в детските ясли във Варна за класиране на 25-ти септември, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. През летните месеци юни-август бяха проведени общо 4 класирания.   В тази връзка електронната система за прием ще бъде затворена за редакции и регистрации на нови заявления от […]