Българин е пивот №1 на Европейския шампионат по хандбал във Варна

MadeInVarna
Българин е пивот №1 на Европейския шампионат по хандбал във Варна

Българският пивот Божидар Симеонов беше избран за №1 на своя пост на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години, който се проведе във Варна. Състезателят отбеляза 27 гола по време на турнира. Чехия спечели титлата по време на спортния форум след победа на финала над Австрия с 32:26. Бронзовите медали от шампионата отидоха при Нидерландия. България завърши на 8-мо място.

 

За пръв път в историята един град – Варна, е домакин и на двата Европейския шампионати за младежи до 20 години. Вторият турнир в Двореца на културата и спорта ще се проведе от 16 до 24 юли, като в него ще участват отборите на Израел, Литва, Гърция, Люксембург, Великобритания, Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.

 

Марта Вон, член на Изпълнителния комитет на Европейската хандбална федерация, поздрави домакините за перфектната организация и благодари за гостоприемството. Тя връчи почетни плакети на българския Организационен комитет в лицето на председателя Росен Добрев, Теодор Илиев, Георги Дойчинов, Кристина Блажева, Маргарита Апостолова и Данчо Илиев. На официалното награждаване присъстваха още Кристиян Димитров – директор на дирекция „Спорт“ в Община Варна и Минко Христов – директор на Двореца на културата и спорта.

 

Отбор на звездите:

Най-добър вратар – Еван де Ланге (Нидерландия)

Ляво крило – Бенедикт Рудишер – (Австрия)

Ляв гард – Лукаш Морковски (Чехия)

Разпределител – Томас Хутепен (Нидерландия)

Пивот – Божидар Симеонов (България)

Десен гард – Якоб Румиян (Чехия)

Дясно крило – Франко Ластро (Австрия)

Голмайстор – Николоз Каландадзе (Грузия) – 76 гола

Най-добър защитник – Матей Хавран (Чехия)

Най-полезен играч – Николоз Каландадзе (Грузия)

 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Отличиха лауреатите в XXI Национален конкурс „Моята България“

Отличиха лауреатите в XXI Национален конкурс за художествено слово и художествена фотография „Моята България“, съобщиха от  ЦПЛР – ОДК. В двата раздела участие взеха ученици от 23 населени места в страната.   В раздел „Художествена фотография“ специалната награда на Кмета на Варна отиде при Симеон Симеонов, възпитаник на школа „Позитив“ […]