Отличиха лауреатите в XXI Национален конкурс „Моята България“

MadeInVarna
Отличиха лауреатите в XXI Национален конкурс „Моята България“

Отличиха лауреатите в XXI Национален конкурс за художествено слово и художествена фотография „Моята България“, съобщиха от  ЦПЛР – ОДК. В двата раздела участие взеха ученици от 23 населени места в страната.

 

В раздел „Художествена фотография“ специалната награда на Кмета на Варна отиде при Симеон Симеонов, възпитаник на школа „Позитив“ при ЦПЛР – ОДК. Призът на Националния дворец на децата отпътува за Ямбол. Неин носител е Стелияна Абрашева.

 

Наградата на Кмета на Варна в раздел „Художествено слово“ бе за театралното училище „Палечко“ при ЦПЛР – ОДК, а на НДК – за Кристияна Дамянова от ТУ „Палечко“. Журито отреди специалната награда на ОДК да бъде за група „Воловчета“ от ОУ „Панайот Волов“ в морската столица. Председател на оценяващата комисия в раздел „Художествено слово“ бе актьорът Красимир Ранков, заедно с актрисите Юлияна Чернева и Даниела Викторова от ДТ „Стоян Бъчваров“.

 

Първенците от отделните възрастови групи и категории представиха пред публиката произведенията, с които бяха отличени. Творбите на фотографите пък са подредени в специална изложба, която може да бъде разгледана във фоайето на Младежкия дом.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Приз за Община Варна от Асоциацията на училищата в сферата на туризма

Община Варна получи почетен плакет от Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България /АУРХ/ и Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна. Призът се връчва за принос и добро сътрудничество в развитието на професионалното образование в областта на туризма, съобщи председателят на АУРХ в България […]