България в извънредно положение за месец заради коронавируса

MadeInVarna
България в извънредно положение за месец заради коронавируса

Депутатите подкрепиха въвеждането на извънредно положение в България. То ще продължи 1 месец – от 13 март до 13 април. Гласуваха 201 депутати, като предложението беше подкрепено от всичките.

„Горд съм от българския парламент, от това, че в тежък момент можем да преодоляваме противоречия, да мислим преди всичко за народа си”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Обмисля се и въвеждането на специална клинична пътека за заболяването.

Извънредното положение се обявява на основание член 84 на Конституцията. Според него то важи до преминаване на опасността и дава възможност на властите да налагат цялостни забрани, включително и за движение в страната и извън нея. Извънредното положение дава възможност на властите да затварят училища, университети, концертни зали, частни бизнеси, разясни снощи той. Ще бъдат затваряни дискотеки, игрални зали.

Следваща Новина

Преустановяват се учебните занятия в училища, детски градини и ясли

Преустановяват се учебните занятия във всички училища и посещенията на децата в детски градини и ясли, се казва в заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание […]