Бойко Борисов: За общо 155 км. пътни участъци около София и Варна няма да е необходима винетка

MadeInVarna
Бойко Борисов: За общо 155 км. пътни участъци около София и Варна няма да е необходима винетка

За 40 км около Варна, в това число пътят до пътния възел за летището на автомагистрала „Хемус“, няма да се дължи винетна такса, съобщават от Министерски съвет.

В отсечките попадат: участък от АМ „Хемус“ до пътен възел „Летище“; участък от пътя Варна – Русе до отбивката за пречиствателната станция Варна; два участъка от пътя Бургас – Варна – Дуранкулак между обръщана след отбивката за пречиствателна станция „Златни пясъци“, к.к. Златни пясъци, к.к. Св. Св. Константин и Елена и Варна и между кв. „Аспарухово“ и разклона за местността „Кантара“; участък от третокласния път Оброчище – Кичево от Варна до разклона за CO „Добрева чешма“; участък от третокласния път Девня – Варна от Варна до с. Казашко; и участък от третокласния път Провадия – Дългопол от Варна до с. Константиново.

“За общо 155 км. пътни участъци около София и Варна няма да е необходима винетка. На днешното заседание на Министерски съвет променихме списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса. Взехме решение и да не купуваме нов самолет за “Авиоотряд 28″. 40 млн. лв. от спестените средства ще бъдат вложени в изграждането на спортна инфраструктура в Пловдив и Шумен. С още 25 млн. лв. ще бъдат построени физкултурни салони в 50 училища в страната, в които се обучават близо 30 000 деца” коментира премиерът Бойко Борисов.

Следваща Новина

Каракачанов: След усилия, полагани повече от две десетилетия, ВВМУ получи заслужено световно признание

След усилия, които бяха полагани повече от две десетилетия, особено в последните години под ръководството на флотилен адмирал Медникаров, Висшето военноморско училище беше издигнато като класа и достигна висоти, за които могат да мечтаят дори училища в чужбина, в които ние до вчера изпращахме да се обучават наши военнослужещи. Това […]