Буря от аплодисменти за премиерата на мюзикъла “Коса”

MadeInVarna
Буря от аплодисменти за премиерата на мюзикъла “Коса”

Буря от аплодисменти събра премиерата на мюзикъла “Коса”, която бе представена в Летния театър във Варна снощи. Така атмосферата сред публиката се сля с бурята, която се разрази в морската столица и събори част от декорите на сцената. Това обаче не притесни нито зрителите, нито актьорите и музикантите от Държавна опера – Варна, които завършиха блестящо мюзикъла под съпровода на мощни ръкопляскания.

Преводът и режисурата на “Коса” са дело на Борис Панкин, диригент – Страцимир Павлов, хореография – Анастасия Неделчева. Събитието е част от Международния музикален фестивал “Варненско лято” – “Опера в Летния театър”, който се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна.

Мюзикълът “Коса”, с оригинално название “HAiR: The American Tribal Love-Rock Musical”, е създаден през 1967 г. от безработните актьори Джеръм Рагни и Джеймс Радо и композитора Галт Макдърмот. Той е сред 10-те най-успешни мюзикъли за всички времена, с над 1742 представления на Бродуей и стотици постановки по цял свят.

Във Варна той може да бъде гледан на 23.08.2021 г., отново в Летния театър. Цялата програма може да бъде видяна тук: https://www.operavarna.com/index.php/bg/programa/festivali/opera-v-letnia-teatar

снимки: Росен Донев


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Тодор Балабанов се срещна с председателя на Общинския съвет на Цариброд

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов се срещна с колегата си от Цариброд Зоран Джуров. Той бе сред гостите на международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство “Арлекин”, чийто традиционен домакин е Варна. Във фокуса на срещата бяха туризмът и възможностите за популяризиране на Варна и Северното Черноморие като […]