Черно море пусна жалба срещу съдията на мача с Левски

MadeInVarna
Черно море пусна жалба срещу съдията на мача с Левски

Отборът на Черно море входира официална жалба срещу съдийството на мача с Левски от 26-я кръг на първенството.

“Моряците” допуснаха поражение с 0:2 от “сините”, а двубоят бе белязан от редица спорни съдийски решения в ущърб на варненци, пишат от Черно море на клубния си сайт.

“Апелираме за това да се действа адекватно в съответствие с Правилника на футболното съдийство и Правилата на играта футбол, да се отчете фактът, че в момента българският футбол на всички нива е с изключително лош имидж, има голямо обществено недоволство и до голяма степен това се дължи именно на неадекватно и поръчково съдийство, което НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Също така, следва да бъде направен задълбочен анализ на съдията Чинков. Дали той има морално-волеви качества да ръководи срещи от елитен футбол под напрежение, или е международен съдия ,поради друга служебна обвързаност.

По презумпция съдиите са независими и следва да вземат решения по време на срещите, единствено въз основа на правилата на играта футбол, съдийския правилник и вътрешното си убеждение.

Също така, обръщаме внимание, че една стара и негативна практика, продължава, а именно при срещи с участие на отбор от гр. София, съдийската бригада е от същия град. Тази практика е абсолютно неприемлива , в разрез с етичните правила в спорта и трябва да бъде прекратена. Съдийската комисия следва да постави при равни условия участниците в надпреварата, а не по този начин да толерира един от тях в нарушение на принципите на честната игра.

Във видеото поместваме една малка, но съществена част от мача, в която футболисти на Левски не получават жълти картони, според критерия на Волен Чинков срещу играчи на Черно море. Дори има ситуация, в която играч на “сините” рита без топка Евгений Сердюк, но и това положение е подминато от рефера”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Президентът Румен Радев: България може да използва опита на Португалия за постигане на автономност в енергетиката

Отличните отношения с Португалия на най-високо политическо ниво са предпоставка за развитие и във всички области от взаимен интерес, заяви държавният глава по време на посещението си в Португалия Португалия е един от лидерите в Европа по отношение на иновативните решения, които дават автономност в енергетиката и изграждането на зелена […]