Делото за убийството на DJ Теди започна, след като съдът не уважи искането на единия от подсъдимите за отвод на състава

MadeInVarna
Делото за убийството на DJ Теди започна, след като съдът не уважи искането на единия от подсъдимите за отвод на състава

С искане за отвод на съдебния състав започна първото заседание по същество от наказателното производство за убийството на Тодор Тодоров през 2015г., известен като DJ Теди. Подсъдими са 51-годишният Константин Б., сочен за извършител на престъплението и 48-годишният Григор. К. обвинен като подбудител на убийството.
Искането за отвод направи Григор К. Той обвини съдебния състав в зависимост, предубеденост на председателя на състава и съмнения в професионалния му капацитет. Като доводи подсъдимият посочи неуваженото му искане от съда за отвод на прокурора по делото и недопуснати в досъдебното производство доказателствени искания от страна на неговата защита. Съдът остави без уважение искането за отвод на състава с мотива, че не е било подкрепено от обективни доводи.
Ходът на делото по същество беше даден с разпит на свидетелите, които първи открили тялото на убития Тодоров и подали сигнал на тел. 112. Именно те са дали и описание на лицето, което видели да се отдалечава от местопрестъплението. Разпитан беше и свидетеля с тайна самоличност по делото, който е под специална защита предвид същественото значение на показанията му за процеса.
По делото предстои изслушването на още 50 свидетеля и 22 вещи лица.
За престъплението, за което са обвинени, Константин Б. и Григор К. могат да получат наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Следващото съдебно заседание е насрочено за 23 април 2021г.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ръководството на МВР проведе среща с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

Днес по искане на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/, в сградата на министерството се състоя работна среща на ръководството на МВР с представителите на ОССЕ Елена Ковальова и Драган Велич. Във формата участваха заместник-министърът на вътрешните работи Михаил Златанов, заместник-главният секретар гл. комисар Стоян Темелакиев, директорът на […]