Ръководството на МВР проведе среща с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

MadeInVarna
Ръководството на МВР проведе среща с представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

Днес по искане на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/, в сградата на министерството се състоя работна среща на ръководството на МВР с представителите на ОССЕ Елена Ковальова и Драган Велич. Във формата участваха заместник-министърът на вътрешните работи Михаил Златанов, заместник-главният секретар гл. комисар Стоян Темелакиев, директорът на ГДЖСОБТ гл. комисар Кирил Добрев, заместник-директорите на ГДНП ст. комисар Тодор Гребенаров и ст. комисар Благородна Макева, директорът на ДКИАД Анита Босилкова.
Акцент в срещата бе създадената организация в МВР за обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите, при спазване на принципите на прозрачност и демократичност в целия изборен процес. В изпълнението на тези ангажименти МВР има дългогодишен опит, подчерта зам.-министър Златанов. Той детайлно се спря на създадената организация на работа, с ясно разпределени отговорни структури и срокове, заложени в конкретен план, утвърден от главния секретар на МВР. Поясни функциите на сформирания Оперативен щаб с ръководител гл. комисар Ивайло Иванов, чиято основна задача е да контролира изпълнението на съответните дейности, свързани с изборния процес. В главните, регионалните и областните дирекции също ще работят такива щабове.  Заместник-министърът уточни, че със съвместна заповед на Прокуратурата на Република България, МВР и Държавната агенция „Национална сигурност“ е създадено и Национално междуведомствено звено за координиране на дейността и осигуряване на взаимодействие за законосъобразно протичане на изборите за Народно събрание, гарантиране на политическите права на гражданите и осигуряване на бърза и адекватна реакция срещу неправомерни действия. Той отбеляза, че МВР работи в добра координация и с Централната избирателна комисия, във връзка с охраната на транспорта на изборните материали и на местата за тяхното съхранение. Гостите получиха уверение, че въпреки предизвикателството, свързано с произвеждането на избори в трудната и извънредна пандемична ситуация, Министерството на вътрешните работи ще отговори очакванията на обществото за професионализъм и отговорност при изпълнението на своите задачи.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Черно море играе контрола в петък

Отборът на Черно море ще изиграе контролна среща с тима на Локомотив Горна Оряховица този петък. “Моряците” приемат втородивизионния тим на стадион “Тича” от 13,30 часа. Към отбора се присъединиха младежките национали Мартин Дичев, Виктор Попов и Денислав Ангелов, които играха за България в приятeлcкия турнир Aнтaлия Къп в Турция. […]