Министър Везиева направи първа копка на нова инвестиция за над 30 милиона лева в Индустриален парк “София – Божурище”

MadeInVarna
Министър Везиева направи първа копка на нова инвестиция за над 30 милиона лева в Индустриален парк “София – Божурище”

Министърът на икономиката Даниела Везиева  участва в церемония по първа копка за изграждане на нов логистичен парк на българска компания за търговия на бяла и черна техника в Индустриален парк “София – Божурище”. Общата стойност на инвестицията е над 30 милиона лева, като се очаква тя да бъде завършена до края месец март 2023 г.
„За министерството на икономиката е приоритетно сертифицирането на подобен тип инвестиции. България е правилното място за правене на бизнес, а индустриалните зони са добро място за развитието на компаниите“, заяви министър Везиева.
По думите й само за последните няколко месеца са сертифицирани 12 проекта по Закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност над 400 млн. лв., с потенциал за разкриване на близо 1500 работни места. Проектите са предимно извън столицата, в това число четири в община с безработица над средната за страната.
„Това е резултат от различния подход в работата на екипа през последните месеци, който заложи на изграждането на една чиста инвестиционна среда, без корупция“, посочи икономическият министър.
Тя поздрави ръководството на компанията за реализирането на инвестицията и за създаването на нови работни места по време на пандемията.
На церемонията присъстваха още изпълнителният директор на Българска агенция по инвестиции Стамен Янев и  изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони  Антоанета Барес.
Търговска верига „ЗОРА“ стартира проект за изграждане на нов логистичен парк с административна сграда и складове за обслужване на търговската мрежа. Логистичния център включва административна сграда и складова база в Индустриален парк “София – Божурище”. Той ще бъде построен върху терен от 80 000 кв.м. и ще бъде реализиран в два етапа. Строителството ще се изпълнява по съвременна технология с висококачествени материали, заложен e висок процент на енергийна ефективност и енергийна независимост посредством собствена фотоволтаична инсталация. Предвижда се и изграждане на зарядна станция за електрически автомобили.

Следваща Новина

Сдружение иска общински имот за изграждане на парк в кв. "Галата"

Група млади хора планират да изградят, благоустроят и залесят парк в кв. “Галата“ във Варна. Това стана ясно на днешното заседание на ПК “Собственост и стопанство“, на което Сдружение с нестопанска цел “Парк Борисова градина – Галата“, чийто учредители са те, поиска да му бъдат предоставени безвъзмездно 16 дка общински […]