Димитър Пенев се включва в политическата надпревара

MadeInVarna
Димитър Пенев се включва в политическата надпревара

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев влиза в политиката като кандидат в листите на коалицията “Воля” и НФСБ в София, пише БТВ.

Това е втората футболна легенда в екипа на Марешки и Симеонов, след като вчера бе потвърдено включването на Петър Жеков – първата „Златна обувка“ на България. Той получава приза през 1969 г. за отбелязани 36 гола в първенството.

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените – грации“, каза Веселин Марешки.
„За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той, има нюх за селекция. Знаково е и още нещо – някои социолози вече отреждат трето място на “Воля” и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките”, коментира още Марешки.

“В светлината на последните допинг скандали и повсеместната липса на високи отличия на международната сцена е повече от ясно, че спортът в България има нужда от рестарт. Пената и Петър Жеков са представители на златното поколение български атлети и тяхното включване в политическия процес не изглежда случайно”, каза още той.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Костадин Костадинов ще води листата на Възраждане във Варна

Приоритетите на Възраждане за град Варна са:  1. Варна няма икономическа зона и за построяването на такава се заговаря само в предизборно време. Днес имаме единствено обещания и чертежи. Градът ни няма реално действаща икономика, няма производство, унищожени са е кораборемонтът и корабостроенето като отрасъл. В града няма инвестиции, няма […]