Доброволци се включват в помощ на спешните медици

MadeInVarna
Доброволци се включват в помощ на спешните медици

Екипи от Доброволното формирование към Община Варна ще помагат на медиците от “Бърза помощ” при пренасянето и транспортирането на трудноподвижни болни.

 

„Работата на спешните центрове значително се увеличи и системата се задъхва. Екипите в линейките са само с шофьор и лекар, затова сме в готовност да оказваме съдействие при пренасяне на хора от жилището до линейката и от линейката до болницата“, сподели инж. Руси Русев,  ръководител на формированието.

 

Доброволците могат да се отзоват на сигнал в рамките на до 20 минути. „Получили сме от Община Варна пълни комплекти с лични предпазни средства – маски, ръкавици, дезинфектанти, шлемове и гащеризони, които при нужда ще бъдат обновявани“, допълни инж. Русев.  Вчера част от тях помогнаха на възрастна жена с увреждания, която трябваше да бъде транспортирана за хемодиализа.

 

В началото на пандемията доброволците от формированието се включиха в помощ на възрастни, самотни и трудноподвижни хора, които нямаха възможност да си пазаруват сами хранителни продукти и лекарства.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Бойко Борисов: Европа ще е в локдаун до март, очаква се трета вълна и тежки рестрикции (Видео)

Бих искал да съм по-голям оптимист и да дам повече оптимизъм за хората, но от това, което чувам от колегите и от председателя на ЕЦБ, прогнозите, които се правят, е, че излизането от кризата може да се очаква август-октомври следващата година при положение, че се достигне до 70 % ваксиниране […]