Двама пациенти на „Пирогов“ са с положителни резултати за COVID-19

MadeInVarna
Двама пациенти на „Пирогов“ са с положителни резултати за COVID-19

Пробите на двама пациенти на УМБАЛСМ „Пирогов“ са с положителни резултати за COVID-19. Касае се за мъж и жена, съпрузи. Мъжът, който е на 74 години, е постъпил в лечебното заведение с обострена дихателна недостатъчност, като за него има данни за предишно белодробно страдание. Жената, която е на 66 години, е хоспитализирана днес – в тежко състояние, което е наложило спешно интубиране.
До момента са установени 89 контактни лица на двамата. Започва процедура по тяхното изследване и карантиниране.
В момента в УМБАЛСМ „Пирогов“ е и директорът на Софийската регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев, който съвместно с директора на болницата проф. Асен Балтов въвеждат допълнителни мерки с оглед потвърдените два случая на COVID-19. Вътрешното отделение на лечебното заведение вече е изолирано.

Следваща Новина

Учениците във Варна се връщат в класните стаи от утре

От утре учениците започват нормални учебни занятия. Това бе решено на заседание на Областната комисия за борба с грипа. 130 на 10 000 е заболеваемостта в момента от грип Б. Отбори от 9 училища ще се включат в Общински ученически турнир по плажен волейбол var cl=document.getElementById('next_view_close'); if(cl)cl.addEventListener('click',function(e){ document.getElementById('next_view').classList.remove('show_next'); });