Европейският парламент и Съветът на ЕС се споразумяха за въвеждане на „Европейски дигитален COVID сертификат“ от 1 юли 2021 г.

MadeInVarna
Европейският парламент и Съветът на ЕС се споразумяха за въвеждане на „Европейски дигитален COVID сертификат“ от 1 юли 2021 г.

Европейският парламент и Съветът на ЕС постигнаха споразумение за въвеждане на „Европейски дигитален COVID сертификат“ (EU Digital COVID Certificate) от 1 юли 2021 г., с период на постепенно въвеждане от шест седмици за издаването на удостоверения за държавите, които се нуждаят от допълнително време.
Комисията ще продължи да подпомага държавите от ЕС при финализирането на техните национални решения за издаване и проверка на цифровото удостоверение на ЕС за COVID-19 и ще осигури техническа и финансова помощ на държавите за свързване с портала на ЕС.
Цифровото удостоверение на ЕС за COVID:
Предстои финално приемане на постигнатото споразумение от Европейския парламент.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Христо Иванов: Скептичен съм за разследването на подслушванията

  Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов заяви, че е скептично настроен за резултатите от проверката дали са подслушвани политици. Според него цялата истина може да излезе наяве само при сформирането на ново правителство с воля да стигне до края на историята. „Скептичен съм, защото досега никога не беше разплетена […]