ГДБОП преустанови дейността на незаконни кабелни оператори в Североизточна България

MadeInVarna
ГДБОП преустанови дейността на незаконни кабелни оператори в Североизточна България

Специализираната полицейска операция за противодействие на незаконното разпространение на телевизионни канали е проведена на 28 април. Действията са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност“ – ГДБОП, съвместно с териториалните звена БОП в Русе, Разград, Шумен и Велико Търново.
В хода на спецакцията са извършени претърсвания на осем адреса, като са иззети компютърни конфигурации, телекомуникационна техника и документи. Върху устройствата са установени данни за неправомерно разпространение на телевизионни канали, без необходимото по закон съгласие на правоносителите, до хиляди абонати в североизточната част на страната.
Разследването по случая продължава под надзора на окръжната прокуратура в Разград.

Изображения

29 април 2021 | 15:07

Следваща Новина

Партньорството между Варна и Дордрехт влезе в празничното обръщение на Посолството на Нидерландия

Дългогодишното партньорство между Варна и Дордрехт влезе в празничното видео на Посолството на Нидерландия в България, посветено на Националния празник на страната и рождения ден на Крал Вилем-Александър. То е публикувано във Фейсбук страницата на дипломатическото представителство и обединява поздравленията на посланик Беа тен Тъшър, на кмета на Дордрехт Уолтър […]