Гранични полицаи задържаха трима каналджии на българо-турската граница

MadeInVarna
Гранични полицаи задържаха трима каналджии на българо-турската граница

Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново, съвместно със служители на жандармерията, след проведени оперативно-издирвателни мероприятия спрели за проверка в района на странджанското село Кости лек автомобил „Рено“. Той бил управляван от 32-годишен украинец. Каналджията е  задържан в ГПУ-Малко Търново. Уведомена е районната прокуратура. Срещу украинския гражданин е образувано бързо производство. С прокурорско разпореждане той е задържан за 72 часа и е предаден на следствения арест в Бургас.
На 12 април граничните полицаи и служителите на жандармерията след проведени оперативно-издирвателни мероприятия спрели в землището на с. Индже войвода лек автомобил „Jeep“ и миниван. Автомобилите са  управлявани от двама украинци на 37 и 38 години, установени като каналджии. Задържани са в ГПУ-Малко Търново. Уведомена е районната прокуратура. Срещу украинските граждани е образувано досъдебно производство по описа на ГПУ-Малко Търново.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Курсанти от Морско училище – призьори в конкурса „Талант на годината“

Курсанти от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ станаха призьори в конкурса „Талант на годината“, който се проведе на 14 април 2022 г. в Националния дворец на културата. Главен старшина Георги Лолов от специализация „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ бе удостоен с трето място в направление „Информационни и комуникационни системи“. […]