Ива Митева от “Има такъв народ” е новият председател на 45-ото Народно събрание

MadeInVarna
Ива Митева от “Има такъв народ” е новият председател на 45-ото Народно събрание

Ива Митева бе избрана със 160 гласа “за”, нито един “против” и 74 “въздържал се” от гласувалите в пленарна зала. От дистанционно участващите в заседанието депутати още трима се обявиха “за” номинацията й, а един гласува “въздържал се”.

Ива Митева е избрана за депутат от 23 МИР София, където бе втора след проф. Андрей Чорбанов в листата на „Има такъв народ”. Тя е юрист, била е директор на Дирекцията по правни въпроси в стария парламент. Завършила е висше образование в СУ „Св. Кл. Охридски“ през 1996 г. Отчислена е с право на защита като докторант по докторска програма „Конституционно право на РБългария“ в Института за държавата и правото към БАН. Професионалният си стаж е започнала през 1998 г. в Министерството на правосъдието. В момента е хоноруван преподавател в НБУ, департамент „Право”.

След избирането й за председател на Народното събрание и речта й, новите депутати гласуваха и кандидатурите на нейните нови заместници. За такива бяха избрани Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС, Кристиан Вигенин от БСП, Виктория Василева от „Има такъв народ”, Мукаддес Налбант от  ДПС и Татяна Дончева от „Изправи се! Мутри вън!”.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Почистени са загробените опасни отпадъци в местност „Лъката“, община Червен бряг

Във връзка подписания мемурандум от министъра на околната среда и водите г-н Емил Димитров и г-н Чавдар Данев, изпълнителен директор на Монбат АД, упълномощен да представлява Монбат груп и поетата конструктивна отговорност от Монбат груп да приеме обратно и да третира за своя сметка отпадъците, образувани от неизвестен генератор, които […]