Иван Портних: Варна е пак под ветрила! Започна седмото издание на Регата Варна Ченъл Къп

MadeInVarna
Иван Портних: Варна е пак под ветрила! Започна седмото издание на Регата Варна Ченъл Къп
“Варна е пак под ветрила! Започна седмото издание на Регата Варна Ченъл Къп / regatta Varna Channel Cup! Най-зрелищното ветроходно състезание привлече отново много състезатели”. Това сподели на своя профил във Facebook кметът Иван Портних.
“Това е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро, което позволява публиката да види съвсем отблизо, от брега на Аспарухово, преминаващите на една ръка разстояние килови яхти. Уникалното събитие е любима атракция и за фотографи, които снимат яхтите в канала, от Аспаруховия мост, Морската градина и близките плажове.
 Събитието се организира от яхт клуб ЛЗ яхтинг 1991 и СК Ултрамарин, със съдействието на Община Варна. Благодаря на Лъчезар Братоев за създаването на регатата и за всеотдайността, с която всяка година работи за провеждане на това прекрасно и зрелищно състезание.
Награждаването на победителите ще бъде на 24 май, в 18 ч на Морската гара”, написа кметът.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Честит 24 май! Честит празник, българи!

На 24 май честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На този ден в България се отбелязва националния празник на просветата, културата и създаването на глаголицата от Кирил и Методий, известни още и като “Солунските братя”.   Първите известни свидетелства за честването на празника са открити […]