Съобщение

MadeInVarna
Съобщение

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности от 7.00 ч. на 30.09.2023 г. (събота) до 5.00 ч. на 02.10.2023 г. (понеделник) ще бъде изцяло затворен за движение бул. „Девня“ в участъка от кръговото кръстовище до бившия завод “Корабно машиностроене” АД (слизането от Аспарухов мост към бул. „Девня“) до бул. „Васил Левски“.

Като обходни маршрути могат да се ползват ул. „Тодор Влайков“ и бул. „Владислав Варненчик“ (съгласно приложената схема).


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Награда "Златна роза" за „Уроците на Блага“ и „Диада“

„Уроците на Блага“ на Стефан Командарев и „Диада“ на Яна Титова си поделят голямата награда за пълнометражен филм на 41-то издание на фестивала на българския игрален филм „Златна роза“. Наградата на кмета на Варна – „Морски натюрморт“ на Светлин Ненов, бе връчена на младата актриса в „Диада“ Маргарита Стойкова от Ралица […]

Във Варна отбелязват 147 години от Априлското въстание

MadeInVarna
Във Варна отбелязват 147 години от Априлското въстание

На 20 април от 9,30 ч. пред паметника на Георги Бенковски в Морската градина със заупокойна молитва и полагане на венци и цветя с военен ритуал ще бъдат отбелязани 147 години от Априлското въстание. Организатор на събитието е Община Варна, съорганизатори – Военноморски сили на Република България и Варненска и Великопреславска митрополия.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Иван Портних свика извънреден щаб във връзка с ВиК аварията

Кметът на Варна Иван Портних свика извънреден щаб във връзка с ВиК аварията, която стана на 18 април, малко след 20 часа, на ул. „Петър Скорчев“, в близост до Паметника на българо-съветската дружба. В заседанието участваха представители на Община Варна, на ВиК – Варна, КАТ, Противопожарната служба и „Градски транспорт“. […]

Съобщение

MadeInVarna
Съобщение

Демонтажът на коледната украса, разположена върху фонтана на пл. “Независимост”, ще започне утре, 03.01.2023 година. По традиция тя трябваше да остане до Йордановден, но поради вандалски прояви върху част от приказните фигури, под и осветление, ще бъде прибрана по-рано, съобщават от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустройство” към Община Варна. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Зоопаркът във Варна очаква коледни елхички

Зоопаркът във Варна по традиция организира кампанията „Второ приложение на коледните и новогодишни дръвчета“. „Елхичките и борчетата са предпочитана храна през зимните месеци от нашите животни и чудесно украшение за местообитанията на хищници, маймуни и птици. Даренията се приветстват и насърчават всяка година и се разглеждат като начин за минимизиране […]

КПКОНПИ изпрати на прокуратурата материали от проверката на Община Варна

MadeInVarna
КПКОНПИ изпрати на прокуратурата материали от проверката на Община Варна

С решение на КПКОНПИ от 1 декември 2021 г. материалите от проверката на обществена поръчка в Община Варна са изпратени по компетентност на Прокуратурата на Република България с оглед данни за извършено корупционно престъпление от лица, заемащи висши публични длъжности. Част от придобитата информация е в хода на осъществено взаимодействие на КПКОНПИ с ГДБОП – МВР.

Действията на Комисията са по сигнал относно процедура по избор на изпълнител за обществена поръчка на стойност 85 000 000 лв. Поръчката е от 2021 г., а средствата за нея са отпуснати по Оперативна програма „Околна среда“ като безвъзмездна финансова помощ за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях.

На 18 ноември 2021 г. служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ извършиха действия на място в Община Варна – изискване на документи и снемане на обяснения от длъжностни лица в сградата на общината. Впоследствие в хода на проверката бяха снети обяснения от всички членове на комисията по избор на изпълнител за закупуването на електрическите автомобили, от кмета на общината Иван Портних, както и от двама от заместниците му. Снети са обяснения и от управителите на фирми, които в хода на процедурата са били отстранени от участие, от изпълнителния директор на общинското дружество „Градски транспорт“ ЕАД и от служители в същото дружество.

Установени са неправомерни действия от лице, заемащо висша публична длъжност, при определяне на състава на екипа за управление на проекта. Установено е също, че е оказвано въздействие на член на комисията по избор на изпълнител в полза на конкретна фирма. В резултат на това, кандидатите не са били обективно оценявани и е допуснат само един от тях.

Община Варна оказва пълно съдействие на КПКОНПИ по проверката, която институцията извършва. От страна на общината са предоставени всички изисквани документи, които са обект на проверката.

И занапред Община Варна ще продължи да оказва пълно съдействие на всички разследващи и проверяващи институции.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Наградиха учениците, спасили възрастни хора при пожара в Рояк

Учениците, които с риск за живота си влязоха в горящия Дом за стари хора в село Рояк, за да спасят настанените там, днес бяха наградени на специална церемония в областната администрация във Варна. Селим Хасанов, Мерт Ахмед, Октай Османов и Фуркан Тансел получиха грамоти от областния управител на Варна Марио […]