Община Варна осигури патронажна грижа за 1000 души

MadeInVarna
Община Варна осигури патронажна грижа за 1000 души

Община Варна осигури за 1000 души допълнителна патронажна грижа, с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщават от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна. От месец юни до края на м.г. потребителите са потърсили и получили подкрепа за закупуване със собствени средства и доставяне по домовете на храна, продукти от първа необходимост, лекарства, както и за заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги със собствени средства. Услугата се реализира в резултат на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Варна– Компонент 3“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Целта му е подпомагане на лицата, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19.

Дейностите по проекта продължават и през тази година до края на месец април. От тях могат да се възползват възрастните хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване, хората с увреждания и техните семейства, лицата поставени под карантина от здравните власти и членовете на техните семейства, както и самотните родители на деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами. Услугите се предоставят ежедневно, през работните дни от седмицата.

Желаещите могат да се обръщат за съдействие към диспечерите по Проекта на следните телефони:
За район „Младост“ – тел. 0886300740
За район „Приморски“ и Кметство „Каменар“ – тел. 0886300833
За район „Одесос“ – тел. 0886300679
За район „Владислав Варненчик“, Кметство „Тополи“ и Кметство „Казашко“ – тел. 0886300865
За район „Аспарухово“, Кметство „Константиново“ и Кметство „Звездица“ – тел. 0886300904

Следваща Новина

Черно море се премести в Албена

Отборът на Черно море продължава зимната си подготовка с двуразови занимания. Първата тренировка за деня бе изцяло бегова и се проведе в Университетската ботаническа градина – Екопарк, а следобед “моряците” се готвиха в Албена. С контузия е стражът Иван Дичевски, който възообнови стара травма още на първото за годината занимание. […]