Излязоха резултатите от първото класиране в детските градини

MadeInVarna
Излязоха резултатите от първото класиране в детските градини

1823 деца са приети в първа група в детските градини във Варна на първо класиране. Резултатите бяха обявени днес в електронната система за прием, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. По първо желание приетите деца са 82%, по второ – 11% , и по 3 и следващо желание – 7%. След анализ на възможностите за  оптимизиране на базата за второ класиране общината ще обяви над 250 свободни места.

 

365 малчугани са приети в яслените групи към градините. Незаетите места са 16 в детската градина в с. Каменар. За яслените групи няма да бъдат обявявани допълнителни места, родителите могат да се насочат към самостоятелните детски ясли, които разполагат с повече възможности за прием.

Следваща Новина

От утре носенето на предпазна маска е задължително на всички закрити обществени места

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др., е задължително на всички закрити обществени места. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения. Това нарежда здравният министър в издадената днес Заповед […]