От утре носенето на предпазна маска е задължително на всички закрити обществени места

MadeInVarna
От утре носенето на предпазна маска е задължително на всички закрити обществени места

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др., е задължително на всички закрити обществени места. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения. Това нарежда здравният министър в издадената днес Заповед № РД-01-354/22.06.2020 г.

В същата заповед се посочва, че всички спортни мероприятия могат да се провеждат пред публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м.

При провеждане на футболни мачове се допуска публика до 1000 души на сектор при условията, посочени по-горе.

Правилото за до 50% заетост от общия капацитет на местата важи и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и др.

За провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито също важи условието за до 50% заетост на местата. Това се отнася и за дейността на дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове други масови събирания.

С пълния текст на Заповед № РД-01-354/22.06.2020 г., която влиза в сила от 23.06.2020 г., можете да се запознаете тук.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Нов Дневен център за лица с различни форми на деменция ще има във Варна

Дневен център за лица с различни форми на деменция ще има на ул. „Петко Станов“ 7 във Варна. За целта ще бъде направен основен ремонт на сградата, като строителните дейности включват саниране, подмяна на дограма, на ВиК и ел. инсталациите, поставяне на видеонаблюдение. Ще бъдат обособени помещения за почасов отдих, […]