Излязоха резултатите от трето класиране за първокласниците

MadeInVarna
Излязоха резултатите от трето класиране за първокласниците

Излязоха резултатите от трето класиране на първокласниците за учебната 2020-2021 година, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Регистрирани са 73 заявления за прием за обявените 142 свободни места в 19 общински училища. От тях в класирането са участвали 42 деца, за останалите са посочени училища, за които няма обявени свободни места. Записването на приетите става на място в съответното училище на 7-ми и 8-ми юли от 9 ч. до 17 ч.

 

Съгласно Закона за предучилищното и училищното образование след приключване на електронния прием, родителите на останалите некласирани деца имат задължение да ги запишат в училище, в които има свободни места. Съгласно графика на дейностите, те ще бъдат обявени на 10-ти юли на електронната платформа за прием, както и на сайта на съответното училище.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Във Варна отбелязаха 129 години от рождението на контраадмирал Вариклечков

С тържествена церемония пред сградата на Щаба на Военноморските сили във Варна беше отбелязана 129-тата годишнина от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков. Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, зам.-кмета на Община Варна Коста Базитов, областния управител Стоян Пасев, представители на Варненската […]