Към края на юни: 1 376 приемни семейства се грижат за 1605 деца

MadeInVarna
Към края на юни: 1 376 приемни семейства се грижат за 1605 деца

1605 е общият брой на отглежданите в приемни семейства деца към 30 юни 2022 година по проекта „Приеми ме 2015“. Те са настанени в 1 376 приемни семейства в 153 общини. Семействата, в които няма настанени деца, са 423.  Това сочат данните от ежемесечния анализ  на Националния екип за организация и управление на проекта, който наблюдава и отчита  изпълнението на планираните дейности и на индикаторите по проекта.
През юни 83 деца са настанени в приемно семейство. За 90 настаняването е прекратено, като за 40 от тях причината е осиновяване. През периода януари – юни с най-много деца в приемна грижа средномесечно са областите Варна, Велико Търново, Плевен и Хасково. Най-ниските средномесечни стойности по наблюдавания показател са в София област, Кърджали и Силистра.
През същия месец вписаните нови приемни семейства в регистъра са две, а заличените са осем на брой. Така към края на юни утвърдените приемни семейства с местоживеене и с доставчик на услугата община, са общо 1 799. Най-голям брой свободни места в приемни семейства се наблюдават в област Търговище и област Ямбол. В края на юни най-малко свободни приемни семейства отново има в област Враца.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Предадоха на съд мъж, присвоил пари от дарения за болно дете

Районна прокуратура – Варна предаде на съд 44-годишен мъж, обвинен за това, че противозаконно присвоил чужди пари, които владеел, собственост на малолетно момиче, представлявано от родител – престъпление по чл.206, ал.1 от НК. В средата на месец март 2021 г., обвиняемият Я.Г. видял пост в социална мрежа, чиито автор разказвал […]