Каракачанов: 45-ото НС беше позор за българската демокрация

MadeInVarna
Каракачанов: 45-ото НС беше позор за българската демокрация

Стара моя идея е засилване на президентските правомощия – право на законодателна инициатива, вот на доверие или недоверие към правителството. Това каза в „Офанзива с Любо Огнянов“ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
По думите му 45-ото НС е било „ку-ку изпълнение, позор за българската демокрация“.
Трябва да се защитава националният интерес, а не личната изгода – пример е увеличението на заплатите на депутатите, смята той.
Каракачанов сподели, че се е свързал с Волен Сидеров, за да разбере в какво се състои предложението му за обединение и му предстои да се запознае с него.
Той не смята, че трябва да има чистка в целия личен състав на МВР заради няколко лица, замесени в търговия с гласове.
Според него има голяма геополитическа битка в Черно море, тя е за сърцето на Европа, а решенията на Путин и Байдън ще бъдат определящи.
Ветото на България е продиктувано от това, че РС Македония не желае да коригира своята антибългарска политика, обясни Каракачанов по темата с евроинтеграцията на западната ни съседка.

Следваща Новина

Министър Кузманов подкрепи благотворителна инициатива

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов подкрепи инициативата на фондация “Трейс за хората” за набиране на финансови средства за изграждането на паметник на Св. св. Кирил и Методий в сръбския град Цариброд. Монументът ще бъде поставен пред сградата на местната гимназия, в която 250 деца се […]