Кметът Иван Портних награди европейската шампионка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева

MadeInVarna
Кметът Иван Портних награди европейската шампионка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева

Кметът на Варна Иван Портних връчи почетни плакети на Елвира Краснобаева – европейска шампионка по художествена гимнастика, и на нейната лична треньорка Светлана Юриевна. 14-годишната Елвира се върна от европейското първенство за девойки в Израел със златен медал на обръч и сребърен на топка, грабна и бронз в отборната надпревара. 

 

Това е първа индивидуална европейска титла за Варна в този спорт. „Благодаря на Елвира, на треньорите, на всички, които имат заслуги за това Варна и България да бъдат отново част от световната златна карта на художествената гимнастика. Гордеем се с постиженията на варненската школа, която продължава да създава шампиони. Бъдете здрави, все така успешни и златни“, каза кметът. „Щастлива съм от тази победа. Много се радвам и съм благодарна на треньори, хореографи, на всички, с които работя“, заяви Елвира.  14-годишната европейска шампионка тренира от 10 години и мечтае за олимпийска титла.

 

Златното момиче бе посрещнато с тържество в родния КХГ “Грация”, организирано от президента на клуба Кристиана Генчева. На събитието присъстваха родителите на Елвира, основателите на този спорт във Варна Мария Чиприянова и Минка Ванкова, международният съдия Филипа Филипова, целият треньорски екип на клуба, както и медици от спортния диспансер.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Организират първи Международен мастърс турнир по плуване

Първи Международен мастърс турнир по плуване ще се проведе в периода на 9-ти и 10-ти юли в плувен комплекс „Приморски“ във Варна. Заявки за участие са подали 17 отбора, представени от близо 200 състезатели от България, Румъния, Кипър, Унгария, Египет, Либия, Алжир, ОАЕ. Състезателите са разделени в различни възрастови групи […]