Кметът Иван Портних: Продължаваме дейностите по облагородяването на “Аспарухово”

MadeInVarna
Кметът Иван Портних: Продължаваме дейностите по облагородяването на “Аспарухово”
Ето какво сподели тази вечер кметът на Варна Иван Портних във фейсбук:
“Продължаваме дейностите по облагородяване на междублоковите пространства в район „Аспарухово“.
Напредва изграждането на нови паркоместа с паркорешетки на тревна фуга на ул. „Моряшка“.
В ход е текущ ремонт на тротоарните настилки на ул. „Капитан I ранг Георги Купов“ в кв. „Галата“.
От понеделник започнахме облагородяване на междублоковото пространство на ул. „Балкапан“, блокове 1-3 и 5-7. Там ще бъдат подменени настилките, ще бъдат изградени нови пешеходни алеи, подходите към входовете и два паркинга.
Днес стартира работата по облагородяване на междублоковото пространство на ул. „Искър“ бл. 39, входове А,Б,В,Г, бл. 41 и бл. 43. За там също е предвидена направата на подходите към входовете с подмяна на настилките, изграждане на нови паркоместа, преасфалтиране на част от съществуващия паркинг, както и изграждане на нови стъпала от ул. „Искър“ до ул. „Детелин Войвода“.
Поетапно ще започне работа по облагородяване на междублоковите пространства и изграждане на нови паркинги на бул. „Първи май“ от бл. 26 до бл. 36, ул. „Моряшка“ от бл. 21 до бл. 31, ул. „Средец“ № 22 и № 40.
Паркинг на тревна фуга ще бъде изграден на ул. „Кирил и Методий“ бл. 36.
Продължаваме работа по облагородяването на междублоковите пространства в Аспарухово и във всички други райони на града”.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Шефът на "Пирогов": Следващите 4 седмици ще бъдат изключително важни

Шефът на “Пирогов” проф. Асен Балтов публикува призив в профила си във фейбсук. “През следващите 4 седмици ще бъде изключително важно хората да спазват много по-строго мерките и да пазят своите близки”, написа в социалната мрежа той.