Кметът издаде заповед за още два дни ваканция на територията на община Варна

MadeInVarna
Кметът издаде заповед за още два дни ваканция на територията на община Варна

Със заповед на кмета на Варна се разпореди още два дни да бъдат преустановени учебните занятия в училищата на територията на община Варна, считано от 12.03.2020 г. до 13.03.2020г., включително.

“Като кмет по закон имам право да давам до 3 дни ваканция през учебната година”, заяви Иван Портних. “С това моите възможности за обявяване на ваканция се изчерпват. Запознат съм с решението на РЗИ, но след съвещание с колегите от дирекция “Образование”, сме категорични в позицията си. Освен това разпоредих до второ нареждане да бъдат преустановени извънкласните дейности с деца и ученици във всички центрове за подкрепа за личностно развитие, в школите и клубовете в Младежкия дом, както и занятията по плуване в детските градини. Превенцията е най-важното в момента. Бъдете здрави!”

Следваща Новина

Преслава отмени публичните си изяви

Фолк певицата Преслава обяви днес, че прекратява за неопределено време участията си. Ето какво сподели изпълнителката: “Скъпи приятели, бих искала да ви информирам, че отменям всичките си публични изяви за неопределен период от време. Причината за това мое решение е разпространението на така нареченият коронавирус, който вече е и в […]