Над 700 автомобила във Варна използват безплатните зарядни станции

MadeInVarna
Над 700 автомобила във Варна използват безплатните зарядни станции

738 потребители са се възползвали от безплатните зарядни станции за електрически автомобили, осигурени от Община Варна, съобщиха от ОП „Общински паркинги и синя зона“. За периода от 18-ти септември до 31-ви октомври общо зарежданията за отчетеното време са били 1693, а консумираната електроенергия – 10 492 kW/h. Зареждането от всички 22 станции и паркирането в „синята зона“ са безплатни за собствениците на електрически автомобили, припомнят от общинското предприятие.

 

Зарядните станции са част от Проект „Транш №2: Зона за платено улично паркиране и поставяне на зарядни станции за електрически автомобили”, финансиран от Европейска банка за възстановяване и развитие. Инвестицията на Община Варна има за цел да стимулира използването на екологични превозни средства и подобряване на чистотата на въздуха. Проектът включва още  система  за цялостен мониторинг и управление на мрежата, с различни права на достъп и функции за отделните администратори; интернет портал към основния портал на ОП ОПСЗ: www.varnaparking.bg,·мобилни приложения за iOS и Android за зареждане на елекромобил; комуникационна свързаност между възлите на системата осигуряваща и достатъчна за правилната и експлоатация и необходимата функционалност.

Следваща Новина

Община Варна предлага нова социална услуга за хора над 65 г.

Започна предоставянето на почасова мобилна интегрирана здравно-социална услуга в домашна среда за възрастни хора над 65 години, с ограничения или в невъзможност за самообслужване. Услугата е по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания на територията на община Варна“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Бенефициент на […]