Кметът на Варна – с награда от Сдружението на директорите в средното образование

MadeInVarna
Кметът на Варна – с награда от Сдружението на директорите в средното образование

Награда за активно и ползотворно сътрудничество получи кметът на Варна Иван Портних от Сдружението на директорите в средното образование в Република България. Отличието е по повод 20-та годишнина от създаването на организацията, която бе отбелязана в залата на Националната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“.

 

На тържеството присъства Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, която поздрави активистите от сдружението и им благодари за доброто сътрудничество през годините. Тя припомни, че за поредна година Община Варна отделя най-много средства в бюджета за функция „Образование“ – 36 на сто,  увеличена е минималната работна заплата на педагогическия персонал в детски ясли и здравни кабинети, на заетите в системата на предучилищното и училищното образование, а родителите са освободени от такси в детските градини и ясли.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Антикорупционният фонд представи свой проект в Община Варна

Секретарят на Община Варна Нора Момчева се срещна с представители на фондация „Антикорупционен фонд“. По време на разговорите Бойко Станкушев, директор на фонда, Лора Матеева, координатор “Правна програма”, и София Желева – правен експерт, представиха проекта “Прозрачност и отчетност на местните власти, силни общини“, изпълнен с финансовата подкрепа на Исландия, […]