Кметът на Варна се срещна с посланика на Република Южна Африка

MadeInVarna
Кметът на Варна се срещна с посланика на Република Южна Африка

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н. Пр. Табо Тахе, посланик на Република Южна Африка в България. На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в различни сфери като пристанищно и морско дело, туризъм и други. Варна има подписано споразумение за сътрудничество с Кейптаун през 2012 година. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Логопедичен център – Варна открива общ консултативен логопедичен кабинет и безплатни уебинари

Логопедичен център – Варна открива общ консултативен логопедичен кабинет от 7-ми март, съобщават от дирекция “Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Услугата ще е достъпна за всички деца и ученици от Варна. Кабинетът се намира на ул. “Братя Георгиевич“ №15А (до СУХНИ “Константин Преславски“), а посещението ще става след […]

Кметът на Варна се срещна с посланика на Република Южна Африка

MadeInVarna
Кметът на Варна се срещна с посланика на Република Южна Африка

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н. Пр. Табо Тахе, извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България. “За нас е чест, че първото посещение в началото на мандата на Негово превъзходителство, е във Варна”, заяви кметът. Той припомни, че морската столица има подписано споразумение за сътрудничество с Кейптаун през 2012 година. “Вярвам, че на база на икономическите профили на двата града, можем да търсим развитие на контактите в различни сфери, като образование, пристанищно и морско дело, култура, туризъм, икономически зони”, каза още Иван Портних.

 

„Счетох, че за мен е важно да съм тук в началото на моя мандат в България, защото има голям потенциал за сътрудничество между Варна и Кейптаун. Очаквам да дадем най-добро от себе си за динамичното развитие както между градовете-партньори, така и между нашите две държави”, каза посланик Табо Тахе. Той допълни, че в момента в ЮАР живеят между 20 000 и 30 000 българи.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Пакет от мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас

Пакет от мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас приехме на заседанието на Министерския съвет днес, което проведохме заедно с Националния оперативен щаб, сподели Бойко Борисов. Някои от мерките може да изглеждат на хората крайни, но те са изцяло съобразени с изискванията на Световната здравна организация. Както другите […]