Пакет от мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас

MadeInVarna
Пакет от мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас

Пакет от мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас приехме на заседанието на Министерския съвет днес, което проведохме заедно с Националния оперативен щаб, сподели Бойко Борисов.
Някои от мерките може да изглеждат на хората крайни, но те са изцяло съобразени с изискванията на Световната здравна организация. Както другите страни, така и ние не можем да спрем заболяването, но можем да го ограничим. Затова нека от днес да покажем, че сме дисциплинирана и отговорна нация. Така ще си помогнем сами и ще преодолеем този бич.
Изключително важно е хората да са спокойни. Имаме 4000 новоплатени теста за изследване на заболяването, както и още 3000 в наличност. От Турция ще пристигнат 50 000 маски и 100 000 медицински облекла. В диалог сме с производителите на медицински консумативи в България, които ще осигурят допълнителни защитни средства за всички наши лекари, сестри, санитари.
По света се прилагат много твърди мерки срещу коронавируса. Видели сте ги. За мен затварянето на градове е крайна мярка. Затова на заседанието днес призовах лекарите и здравните експерти с целия ресурс, с който разполагат, да обясняват на хората как да предпазят себе си и околните от коронавируса. Без да се създава паника. Само така ще спечелим битката със заболяването.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Черно море отстъпи на Черноморец Балчик в учебна игра

Отборът на Черно море отстъпи с 1:2 на Черноморец Балчик в учебна игра. Проверката се игра на стадион “Младост” във Варна, а в нея наставникът Илиан Илиев използва доста юноши от школата на тима, състезаващи се в елитната група до 19 години, както и играчи, които са записали по-малко игрови […]