Корнелия Нинова: 60-те човека на протеста от 82 000 членове показват силата на вътрешната опозиция – те не представляват никого, освен себе си

MadeInVarna
Корнелия Нинова: 60-те човека на протеста от 82 000 членове показват силата на вътрешната опозиция – те не представляват никого, освен себе си

По отношение на протеста. 60 човека. Вие ги видяхте. Организирани, предвождани от Кирил Добрев, Калоян Паргов и Весела Лечева ви показват  силата на вътрешната опозиция.
60 от 82 000 членове на партията. Тези хора не представляват никого, освен себе си.
Не са упълномощени от партийните членове и партийните организации да правят това. Не могат да ми искат оставката, защото те не са ме избрали. Те работеха срещу моя избор. Те работеха срещу прекия избор.
За мен е изключително важно мнението на онези близо 80% от гласувалите, които ме избраха. Те са важни.
Освен това ние с тях се явихме на най-справедливото и демократично състезание. Казва се пряк избор. И те го загубиха катастрофално.  Няколко от тях бяха кандидати. Те загубиха това най-справедливо и честно състезание. Жалко, че не могат да приемат вече втора година тази загуба. Щеше да е много почтено и мъжки да кажат: да, играхме, състезавахме се, загубихме. И да приемат решението на мнозинството, както се случва в демократичните държави и партии.
Единственият ефект, който днес постигнаха е публично да изпратят послание за нестабилност в БСП. И то в ключов момент. Защото в момента значението на БСП е решаващо. Макар и с този нисък резултат, и с този намален брой депутати. Ролята ни е решаваща – дали ще има правителство и стабилност. В момента, в който решавахме това вътре – както виждате със 120 гласа “за” и един “против”, отвън се случваше протест. Посланието към хората е “нямаме доверие на тези, камо ли пък да водят преговори за правителство” . За мен лично това е планът. Казвам си личното мнение – да се попречи за съставяне на стабилно правителство, включително чрез разклащане на авторитета и вътрешната стабилност на БСП.
И един от тях го заяви вътре в залата в изказването си – подкрепата на правителство на промяната не е удачно. Начинът бе това отвън. Е, добре. Дойдоха 60 човека, повикаха, послушаха музика и си отидоха.
Важното е това, което става вътре – в легитимните органи на партията и отговорността, която понасяме в този момент – да правим правителство в този фрагментиран парламент, в тези различни програми. Разбираме тази отговорност и вече 4 часа правим това.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Джаз фестивалът “Варненско лято” празнува 30 години

Международният джаз фестивал “Варненско лято”, организиран от Община Варна и Варненското джазово общество, предлага интересна програма по случай 30-та годишнина от създаването си. Поредицата концерти започват на 29.07. и ще продължат до 01.08. включително. Програмата е дело на основателя на фестивала Анатолий Вапиров и включва 8 концерта, които ще започват всяка вечер […]