Корнелия Нинова: Книгите, културата и духовността са ни превеждали през много трудни години и са спасявали българщината

MadeInVarna
Корнелия Нинова: Книгите, културата и духовността са ни превеждали през много трудни години и са спасявали българщината

“Днес почитаме светите братя Кирил и Методий, които ни дадоха четмо и писмо. Знам, че всички сме много угрижени от ежедневни и насъщни проблеми. Но нека не забравяме, че книгите, културата, духовността са ни превеждали през много трудни години и са спасявали  българщината.

Да е честит празника на моите учители, съученици  и на всички завършили Националната гимназия за древни езици и култури”  Константин Кирил Философ”. На вратата на гимназията ни посрещаше един надпис, сложен за пръв път през Възраждането на килийното училище в Котел – “Помогни ми да те возвися”. Нека си помогнем взаимно като българи, за да се възвиси българският дух.”

Това написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова по случай Деня на св. св. Кирил и Методий и Деня на библиотекаря.

Следваща Новина

Ива Николова отрече да е посвещавала стихотворение на Борисов

Журналистката от ПИК Ива Николова отрече да е посвещавала стихове на Бойко Борисов. Вчера във фейсбук профил с името на журналистката се разпространи стихотворение, което възхваляваше лидера на Герб. “Не знам дали точно Бабикян, който ми беше добър приятел и дори ми е гостувал вкъщи, е сътворил фалшивия ми профил, […]