Купоните за храна за детските кухни във Варна ще се продават и онлайн

MadeInVarna
Купоните за храна за детските кухни във Варна ще се продават и онлайн

Купоните за храна в детскитекухни във Варна ще се продават и онлайн, съобщиха от общинското предприятие „Комплексза детско хранене“ /КДХ/ във Варна. Очаква се услугата да бъде въведена вначалото на месец април и родителите да могат електронно да регистрират децатаси и да закупуват купони. Към момента се извършва обучение на персонала,изгражда се мрежова свързаност, инсталират се необходимите компютърниустройства, въвежда се база данни на настоящите клиенти на кухните и др., посочват от КДХ.

 

Общинското предприятие приготвяи предоставя храна на деца от 10 месеца до 3 годишна възраст за 26 обекта надетските кухни – три кухни-майки и 23 пункта за раздаване на храна, както и за малчуганитеот 12 детски ясли и 18 яслени групи в градините. 

 

Предлаганата услуга – обедно хранене,ежедневно ползват над 2 400 деца в делничните дни и над 1 900 деца – всъбота и неделя. В детските ясли и яслените групи на четирикратен режим сехранят над 1 100 деца. Ежедневно се приготвя храна и по четири диетичнирежима за деца със специфични хранителни потребности – средно дневно за над 100деца.

 

Приготвената храна  е съобразно изискванията за рационално идиетично хранене в кърмаческа и ранна детска възраст. Тя се прави по предварителноизготвени менюта, съгласно „Сборник рецепти и ръководство за здравословнохранене на деца до 3-годишна възраст“, утвърден от Министерството на здравеопазването.

Повече информация може дабъде открита на адрес: https://opkdhvarna.com/


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Вековният чинар от Варна е големият победител в конкурса „Дърво с корен 2022“

Вековният чинар от Варна е големият победител в конкурса „Дърво с корен 2022“ на фондация „ЕкоОбщност“. Конкурсът, който търси любими на хората дървета и разказва техните истории, се организира за 13-та поредна година. Чинарът беше номиниран за състезанието благодарение на група четвъртокласници от варненското училище „Петко Р. Славейков“ с учител […]