Манолова: Борисов вече няма да е премиер

MadeInVarna
Манолова: Борисов вече няма да е премиер

В следващия парламент ще създадем Комисия за ревизия на 11-годишното управление на Борисов, заяви Манолова в Бургас.
Скоро моделът на Борисов ще остане в историята и Борисов няма да е премиер. Алтернативата е на политическия терен. Днес „Изправи се.БГ“ и Отровното трио внесохме в ЦИК над 5500 подписа за регистрация на обединението „Изправи се! Мутри вън!“ за предстоящите избори. Хората излязоха на площадите през лятото на 2020 г. Те извикаха и поискаха „мутри вън“ и това е най-естественото наименование на нашето обединение.
Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Бургас, където днес се срещна с граждани.
Амбицията ни е да довършим това, което започнахме на местните избори и в София, и в Бургас. Това, което хората поискаха на протестите през лятото – демонтиране на корупционния едноличен модел, който Борисов изгради през последните 11 години, допълни Манолова.
Едно от първите решения, които ще внесем в следващия парламент, е за създаване на Комисия по ревизия. В нея ще има млади, образовани, активни народни представители и ще ревизират 11-годишното управление на Борисов. Ще покажем къде са парите на българските граждани и ще накараме виновните да ги върнат, каза председателят на „Изправи се.БГ“.
Една от опасностите за властта е „Изправи се! Мутри вън!“ и те ще направят всичко възможно, за да спънат регистрацията ни и да проведа дискредитираща и очерняща кампания срещу нас. Няма да ни спрат, готови сме за битка и ще я проведем в цялата страна така, каза още тя и подчерта, че няма законово основание ЦИК да не допусне и да не регистрира коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.
Имаме план за неотложна закрила на обикновените хора в България, който ще реализираме непосредствено след изборите. Ще променим олигархичния модел, при който парите следват Борисов и неговия приятелски кръг и не стигат до обикновените хора, така че парите да стигат до хората и бизнеса и доходите да се повишат, заяви тя.
Доходите и гражданите са пред скоби в нашия план. Ще започнем с отмяна на 10 % данък върху доходите до 650 лв. След това с последователни данъчни и административни стъпки ще постигнем 1000 лв. минимален месечен доход за работещ българин. Ще преизчислим всички пенсии, обясни Манолова и подчерта, че в следващите години в България ще влязат близо 60 млрд. лв. европейски пари – 30 млрд. лв. от Европейския фонд за възстановяване и развитие и 30 млрд. лв. за следващия програмен период.
Това е огромен финансов ресурс и е важно да не е окраден, да не отиде в приятелския кръг и в схеми, използвани от властта. Тези пари трябва да се насочат към модернизация на икономиката, реална подкрепа за малкия и средния бизнес и повишаване на доходите на българските граждани Този ресурс трябва да се използва и за неотложните реформи, които всеки кабинет на Борисов отлага – реформа в здравеопазването, доходите, пенсионна образованието, както и съдебна реформа, категорична е Манолова.
Готови сме да разформироваме най-корумпираните институции, които обслужват икономически интереси, а не изпълняват своите ангажименти към гражданите – екоинспекции, ДНСК, ЧСИ. Продължаваме да стоим зад зелените каузи за чист въздух, срещу източването на язовирите, вноса и изгарянето на боклук, каза още тя.
Манолова заяви, че „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и „Има такъв народ“ ще имат представители във всяка изборна секция, ще се стриймва броенето на бюлетините, протоколите ще се снимат и всичко ще е качено в обща платформа. Ще организираме паралелно броене, което ще е готово преди това на Михаил Константинов, категорична е тя.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

5 години затвор за мъж, блудствал с непълнолетно момиче

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден А.А., на 49 г., за това,  че на 09.06.2019 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14- годишна възраст – 16 […]