Марио Хосен и Софийската филхармония – с концерт в Летния театър

MadeInVarna
Марио Хосен и Софийската филхармония – с концерт в Летния театър

Едно от най-очакваните събития на Международния музикален фестивал “Варненско лято” 2021 е гостуването на  Софийската филхармония. Концертът е днес, 27-ми юли, когато Варна чества 143 години от Освобождението. Двама завладяващи музиканти ще излязат на сцената на Летния театър от 20 часа – маестро Найден Тодоров, който е начело на уважавания национален оркестър, и виртуозният цигулар Марио Хосен, който от 2019 г. е и артистичен директор на ММФ “Варненско лято”.

В програмата са включени Концерт за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс и Симфония №3 от Феликс Менделсон. ММФ „Варненско лято“ 2021 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център – Варна, и със съдействието на Градската художествена галерия “Борис Георгиев”, Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен театър и Фестивален и конгресен център – Варна и финансовата подкрепа на спонсори.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Във Варна кръстиха първия български военен научноизследователски кораб

България излиза на научната морска карта на света. Това става възможно с първия български военен научноизследователски кораб, който от днес – Деня на Св. Седмочисленици, носи името „Св.Св. Кирил и Методий”. Кръстница на плавателния съд стана номинираната за „Оскар“ актриса Мария Бакалова. Тържественият ритуал по издигане на военноморския флаг и […]