Мъж, обявен за общодържавно издирване, е предаден на съд за опит за незаконно преминаване на границата и използване на чужда лична карта

MadeInVarna
Мъж, обявен за общодържавно издирване, е предаден на съд за опит за незаконно преминаване на границата и използване на чужда лична карта

Районна прокуратура–Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.К. от гр. София за престъпления по чл. 279, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК и по чл. 318 от НК.
На 02.02.2022 г. в дома на обвиняемия С.К. гостувал негов роднина С.М. На тръгване той забравил якето си, в което се намирала личната му карта.
На следващия ден обвиняемият заминал за ГКПП Гюешево, като взел със себе си чуждия документ за самоличност. При гранична проверка на излизане от страната за Северна Македония С.К. се опитал да въведе в заблуждение полицейския служител, като му представил личната карта на свой роднина.
Длъжностното лице установило, че документът е издаден на друго лице, а мъжът, който му го представил, е с наложена забрана за напускане пределите на България и е обявен за общодържавно издирване от ГД „Национална полиция“.
Обвиняемият С.К. бил задържан на граничния пункт и предаден на разследващ орган. Той е бил привлечен към наказателна отговорност за опит за незаконно преминаване през границата на страната и използване на чужд официален документ.
Предстои делото срещу С.К., който е осъждан многократно, да продължи в съда.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Рекорден брой атлети на Маратон Варна тази неделя

Организаторите от Община Варна стимулират участието на българските любители на бяганията Рекорден брой участници ще стартират тази неделя във Варненския лекоатлетически Маратон. В седмото издание на надпреварата организаторите имат за приоритет да стимулират българското участие и това доведе до небивал интерес към бяганията. С основна заслуга за провеждането му е […]