Мъж отива на съд, източил над 2000 лева от чужда дебитна карта

MadeInVarna
Мъж отива на съд, източил над 2000 лева от чужда дебитна карта
Снимка: pixabay.com

31-годишният Д.М. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Варна за многократно теглене на пари от чужда дебитна карта без съгласието на притежателя й  – член 249, ал. 1 от НК, като деянието е извършено в условията на продължавано престъпление.
В периода март – юни 2020 година Д.М. се сдобил по неустановен към момента начин с карта за зареждане на гориво, издадена на частна фирма, и с банкова карта на физическо лице.
Първо, обвиняемият се сдобил с карта за зареждане на гориво. Той се възползвал от платежния инструмент като успял да зареди своя и чужд автомобил с гориво на обща стойност 243,89 лв.
По-късно, Д.М. се сдобил и с банкова карта и извършил общо 12 нерегламентирани трансакциите с нея. На банкомат обвиняемият изтеглил първо 10 лева, след това 100 лева, а после четири пъти по 400 лева. Опитал още веднъж да тегли, но трансакцията била неуспешна. След това, 31-годишният мъж се отправил към бензиностанция, където заредил гориво на стойност 141,90 лева и опитал да заплати сметка с банковата карта. Трите опита на Д.М. били неуспешни и накрая той заплатил в кеш. Последвали още две успешни трансакции на обща стойност 60 лева.
По записи на видеокамери, Д.М. бил установен като извършител на престъплението. В продължение на три месеца и половина обвиняемият е използвал 15 пъти два различни платежни инструмента без съгласието на титулярите им, като общата сума на извършените трансакции е 2013,79 лева.
31-годишният мъж е осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Организират спортен празник "Зимно предизвикателство 2021" в четвъртък

Снимка: pixabay.comСпортен празник “Зимно предизвикателство 2021” ще се проведе във Варна. На 18-ти февруари (четвъртък)  от 10.45 до 11.45 и от 19.15. до 20.15 часа е осигурена възможност за безплатно ползване на ледената пързалка в общинския спортно-развлекателен комплекс „Младост”. За желаещите са осигурени и кънки. Проявата няма състезателен характер, целта […]