Министър Борисов участва в отбелязването на 140-та годишна на Висшето училище по телекомуникации и пощи

MadeInVarna
Министър Борисов участва в отбелязването на 140-та годишна на Висшето училище по телекомуникации и пощи

Споразумение за сътрудничество между Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Тракия икономическа зона с Висшето училище по телекомуникации и пощи беше договорено между министъра на икономиката Лъчезар Борисов и ректора на висшето училище проф. Миглена Темелкова. Това стана по време на официалния празник на университета по случай 140-ет години от основаването му. На церемонията присъства и зам.-министър Яна Топалова.
„За Министерството на икономиката сътрудничеството между научната общност и бизнеса винаги е било приоритет. IT секторът е водещ за страната ни, а вие обучавате висококвалифицирани кадри, от които инвеститорите се нуждаят“, изтъкна икономическият министър. Той добави, че за своя четиригодишен мандат правителството е успяло да постигне около 40% ръст в заплатите, ниска безработица и стабилна финансова среда, което е добра маркетингова основа за излизане от ковид кризата.
Екип от преподаватели и докторанти представиха възможностите на едно от най-иновативните висши училища у нас и направиха различни демонстрации в специализираните им кабинети по телекомуникация, киберсигурност, мониторинг, видеоконтрол, мрежи и защитни стени, както и от лабораторията по синхронна мултимедийна комуникация. Като иновативен и нетрадиционен метод в преподаването, министърът наблюдава демонстрация на кибер заплахи и механизми за справяне с тях в интернет пространството. Министър Борисов остана изключително впечатлен от новаторската среда за обучение на кадри, съответстваща на предизвикателствата на Индустрия 4.0 и 5.0.
По време на срещата бяха набелязани и редица други сфери на взаимопомощ.

Следваща Новина

Добрият пример: 11 варненци помогнаха на изхвърлената на улицата жена във "Възраждане"

Това са част от лицата на днешните герои, които помогнаха на останала на улицата жена пред блок 23 във “Възраждане”. За случая пръв алармира Вартан Сетракян в групата “Забелязано във Варна”, след което мигновено от фирма Логистик Еоод Варна изпратиха камион за вещите, а 11 варненци се притекоха на помощ […]