Министър Гълъб Донев: Основен приоритет ще бъде да възстановим заетостта и качеството на работната сила

MadeInVarna
Министър Гълъб Донев: Основен приоритет ще бъде да възстановим заетостта и качеството на работната сила

Основният ми приоритет ще бъде да се възстанови заетостта след ковид пандемията и да се повиши качеството на работната сила, включително чрез придобиване на нови умения, за да може безработните да намерят по-бързо работа. Акцент в работата ми като министър на труда и социалната политика ще бъде и осигуряването на подкрепа за уязвимите групи, които пострадаха най-много от пандемията. С мисъл за гражданите и бизнеса ще работим по възможно най-добрия начин да преодолеем последствията от нея. Това каза вицепремиерът по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Гълъб Донев по време на приемането на поста от Деница Сачева.

Министър Донев подчерта, че мерките, които са ефективни и работят добре, ще продължат да се прилагат, а тези, които имат нужда от подобрения, ще се коригират, за да може гражданите да получат най-добрата защита и подкрепа. Ще работя почтено, прозрачно и професионално. Вярвам в професионализма на служителите в Министерството на труда и социалната политика. Заедно ще успеем да постигнем по-добри резултати с ефект за българските граждани и бизнес, така че последствията от пандемията от Ковид-19 да бъдат минимизирани, каза министър Донев.

Бившият министър на труда и социалната политика Деница Сачева подчерта, че оставя ведомството в добро състояние. Всички мерки в подкрепа на бизнеса са обезпечени. Предстои следващото правителство да реши как ще ги продължи. Това е важно особено за туристическия сектор, обясни Сачева.

Следваща Новина

Министър Бойко Рашков: Нашата приоритетна задача e да гарантираме провеждането на честни и прозрачни избори

Встъпихме официално в длъжност с екипа от  зам.-министрите в служебния кабинет.  С министър Терзийски започнахме обсъждането на някои от приоритетните задачи, сега ще продължим разговора,  за да придобием максимална информация за състоянието на МВР в общ план. На етапа не можем да говорим за детайли, необходими са може би няколко […]