Министър Петков: Българска банка за развитие направи отказ на Одитния комитет за информацията по кредитните досиета

MadeInVarna
Министър Петков: Българска банка за развитие направи отказ на Одитния комитет за информацията по кредитните досиета

Управителният съвет на Българската банка за развитие (ББР) отказа да предостави  на назначения от мен Одитен комитет информация за кредитните досиета. Това обяви на извънреден брифинг министърът на икономиката Кирил Петков.
Министърът се позова на чл. 108, ал.3 от Закона за независимия финансов одит и по думите му действията на банката са в разрез с този закон. Като последващо действие той уведоми, че ще сезира Българска народна банка (БНБ) и изрази надежда, че с нейните контролни функции и правомощия, в рамките на деня, Одитният комитет ще има достъп до кредитните досиета.
Министър Петков беше категоричен, че извън този акт, ББР е ликвидна и в изключително добро финансово състояние и допълни, че  разчита на прозрачност и откритост.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Символично откриха обновената сграда на ОД на МВР - Варна

Сградата на ОД на МВР във Варна на ул. „Цар Калоян“ №2, която бе ремонтирана по оперативна програма „Региони в растеж“, бе символично открита днес от Христо Иванов, зам.-кмет и ръководител на проекта, и комисар Андрей Ангелов, зам.-директор на полицията в морската столица. Обектът представлява комплекс от сгради, проектирани и […]