Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Румъния Бръндуша Предеску

MadeInVarna
Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Румъния Бръндуша Предеску

24.06.2021
Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на Румъния Бръндуша Предеску в Министерския съвет. Двамата изразиха задоволство от развитието на двустранните отношения, основани на принципите на добросъседство и на общи европейски и евроатлантически ценности. Бе отбелязано, че двете страни имат интерес към засилване на  политическия диалог и към възможности за двустранни срещи на високо ниво.

Бяха обсъдени перспективи за по-нататъшно разширяване на транспортните връзки между България и Румъния през Дунав. Изграждането на трети мост над реката ще има положително въздействие не само върху развитието на търговско-икономическите връзки и туристическия обмен между двете страни, но и върху икономиката в региона като цяло.

Премиерът Стефан Янев и посланик Бръндуша Предеску очертаха перспективи за задълбочаване на връзките в различни области от взаимен интерес. Акцент бе поставен върху сътрудничеството по енергийните въпроси и в областта на туризма, както и върху  необходимостта от увеличаване на инвестициите на двустранна основа. Също така се откроиха възможности за по-добро взаимодействие по отношение на икономиката и свързаността.

В хода на срещата бяха обсъдени мерки за подобряване взаимодействието на ниво местна власт между отделни градове, както и между хората. Добрите примери в това отношение следва да бъдат по-видими и окуражавани.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Министър Бойко Рашков: Либерални наказания не могат да окажат възпиращо въздействие върху трафикантите за хора

Специалният представител за борба с трафика на хора към ОССЕ Валиант Ричи и министър Рашков, председател на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) акцентираха върху превенцията като добра стратегия за справяне с проблема По думите на Валиант Ричи, България е на прав път и сега е моментът […]