Младежкият фестивал Youth Street Varna Positive събра много слънчеви емоции

MadeInVarna
Младежкият фестивал  Youth Street Varna Positive събра много слънчеви емоции

Слънчевите емоции и усмивки тържествуваха по време на първото събитие на младежкия фестивал  Youth Street Varna Positive, съобщиха организаторите от информационното издание Youth Street Varna. Събитието бе реализирано с подкрепата на дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Малки и големи дефилираха, пяха, отправяха позитивни послания в контекста на темата – „Първа пролет“. Божидар Желев и Християна Илиева станаха “Малък Мистър и Малка Мис Пролет – Варна”, техни подгласници станаха Васил Желев и Хрисана Иванова, трето място си разделиха Валентин Ламбрев и Анджела Боева. При по-големите кандидати за приза Мис и Мистър “Пролет – Варна” призьори станаха Катерина Кръстева, известна в социалните мрежи с псевдонима си Kitty K и Даниел Димитров. Призьорите получиха многобройни подаръци.
За пролетното и слънчево настроение  се погрижиха даровитите деца от музикална формация „Бънджи сингърс“ и възпитаниците на музикалния педагог Мила Маврова. Фиестата завърши Атанас Кателиев. Сред участниците в събитието бяха възпитаниците на ХНУ „Константин Преславски“, които сътвориха уникални пролетни пейзажи, които скоро ще бъдат представени във виртуална благотворителна изложба. Сред специалните гости на Youth Street Varna Positive бе директорът на Институт по кулинарни изкуства (Culinary Arts Institute) шеф Хю Бутен и студенти от специалност „Гастрономия и кулинарни изкуства“. Те представиха кулинарна демонстрация на тема “Десерт от „грозни“ зеленчуци”. Рецептата е инспирирана от тенденцията за готвене с нулев отпадък (Zero Waste Cooking) – тема, заложена като част от обучението на студентите, с цел да бъде осъзната ролята на професионалното им поведение и отговорността, която носят за спасяване на годна храна и намаляване на хранителните отпадъци в индустрията.

По време на Youth Street Varna Positive урок по графити майсторство на живо даде и Николай Чакъров – Нико, а сътвореното от него остана, за да зареди с енергия всеки, който мине покрай паното с позитивни послания в пространството между Община Варна и Археологическия музей във Варна. Позитивната младежка улица изпъстри и благотворителен базар с участието на НПО, работещи с младежи със специфични потребности. Социално предприятие „Няма невъзможни неща“ представиха атрактивни еко продукти, шоко топки за горещ шоколад и ръчно изработени картички. Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения към Център за социална интеграция и рехабилитация Чайка“ се включиха с фабрика за зелена терапия, в която се използват само рециклирани материали. Свое ателие в зоната представи и Recycle Art Academy – кътче за всички, които обичат природата и творчеството. Част от позитивното събитие бяха и майки на деца с увреждания, които създават прекрасни творения.Момичета от студентския съвет към Икономическия университет поставиха на своя презентационен щанд кутия на студентските желания. Силният вятър отнесе къщичките за улични любимци, които организаторите планираха да поставят в младежкото позитивно пространство. Затова те ще бъдат представени на страницата на младежката медия във фейсбук и подарени на всеки, който пожелае да приюти в тях уличен любимец, посочват организаторите.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Предлагат безплатни тренировки по лека атлетика за деца от Украйна

СК „Супер спорт-Варна“ съвместно с Дирекция „Спорт“ към Община Варна предлагат безплатни тренировки по лека атлетика за деца на бежанци от Украйна. Заниманията ще се водят от треньори на клуба. „Спортът може да донесе радост у всяко дете, да създаде нови приятелства и положително емоции“, посочват от спортния клуб. По […]